måndag, maj 01, 2006


Valborg Posted by Picasa

Då med anledning av det myckna regnandet ställde vi in spatserturen till storstadens många bål. Vi beslöt hellre att arrangera vår egen majbrasa på L:s balkong med tillhörande grillbestyr. Där fattades oss inget, då både lamm och gris förekom på menyn, även en och annan rotfrukt och grönsak kunde iakttas på grillbädden. Till förrätt inmundigades det en härlig redd soppa anrättad på de spädaste nässlor vilka vårens ängsmarker kunde uppbringa.

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Din Fars farmor--Hilda
--var en fantastisk kvinna på många sätt--
Dels var hon otroligt vacker, med ett midjelångt grått hår, som hon kammade med borste varje dag---
så minns din far henne,sittande framför spegeln på Hästö
dels var Hon otroligt mild och vänlig ,ljuvligt mild och förstående, En mycket liten pojke, som jag då var .
kunde inte någonsin önska sig en bättre farmor...
var alltid vänlig-- var precis som Du är... Hälsar din Fader...

6:49 em  
Anonymous Anonym said...

Wal- borg??


hälsningar


daddy

6:50 em  
Anonymous Anonym said...

varför detta tanke språng? Jo
du talade om nässlor-
således och därför
Att min kära farmor alltid om vårarna kokade Nässelsoppa..
därav kom detta språng i tid o tanke

Far

9:30 fm  
Blogger henkejävel said...

Ahaa, trodde Du började bli gammal o gaggig... ;)

4:21 em  
Anonymous Anonym said...

Lam gris?? är inte det en aning jobbigt att inmundiga---Eller,,,

var den lam i hela kroppen eller var den bara lam i akterdelen???

då skulle kan man ju med fördel anrätta hals och huvud utan att känna skuld-- sk grishals/
på svenska Karre!!!

Var nu denna gris vid liv vid avrättandet?
De flest utlänningar föredrar ju självdöda djur.. eller ...Då tycker ju jag personligen att en gris skall Altarslaktas... under en väldig massa besvärjelser av präst .

Judarna har sk Koscherslaktande som sin hobby

men jag har förstått att det tar lite längre tid för grisen att aflida'''
tacka vet jag då en Altarslaktad gris.. den är ju då dessutom välsignad...Av präst.. och bestänkt med vigvatten



Då smakar det mumma!!!

tacka vet jag morötter o sallad- kål--rödbetor-palsternackor. majs o brytbönor!!!
hälsar din gamla
fader.

dom är tystlåtna o accepterar att man äter under tystnad och kräver ingen välsignelse.......

pappan Lars

8:49 em  
Anonymous Anonym said...

Di Far är både gammal o gaggig

upplysningsvis..

MEN Du skall veta
att om du har otur
så blir du lika jevla gammal som jag----O de e faen inte roligt---
att vara gammal på utsidan

o 27 år i roten!!!!!
alla skyflar skit på en

till o med ens barn--
kaller en gubbjevel---
man kan ju inte försvara sig-- det är ju faktiskt så---


men som sagt på insidan!!!


daddy

8:58 em  
Blogger henkejävel said...

Nädu, det är inte lätt att bli gammal. Vetefan om man får se sin 60-års dag. Själv tycker jag att altan-slaktad gris smakar bäst.. ;)

11:46 fm  

Skicka en kommentar

<< Home